Nordic Camping & Resort

Välkommen till våra 22 anläggningar över hela Sverige

Välkommen till våra 22 anläggningar över hela Sverige

Välkommen till våra 22 anläggningar över hela Sverige

Se priser och boka

Ställplats

 

Ställplats Falun

Ställplatserna är placerade på inhägnad hårdgjord grusyta på gruvområdet. Vid ställplatsen finns en betalstation där gästerna efter betalning får ett kort som går till en entrébom samt till ett intilliggande servicehus. I servicehuset finns duschar och toaletter varav en är handikappanpassad. Vid servicehuset finns även kran för färskvatten.

På bara 10 min kan gäster promenera från ställplatsen genom det gamla gruvarbetarkvarteret Elsborg med byggnader från 1600-talet och till Faluns stadskärna med butiker och nöjesliv.

 

Falu Gruva

En gång i tiden var Falu Gruva den största koppargruvan i Europa och kallades för Sveriges skattkista. I dag är gruvområdet ett av Dalarnas största besöksmål med aktiviteter så väl ovan som under jord och öppet året om. Här finns upplevelser för alla, utställningar, guidade turer, hantverk, butiker, caféer och en restaurang. Under sommaren finns det extra mycket att se och göra.

 

Incheckning

Incheckning kan ske när som helst på dygnet (öppet 24 timmar) men utcheckningen är satt till kl. 12.00 då ny dygnsdebitering påbörjas. Ställplats Falun kommer att vara öppen året runt.

Avgift

Avgiften för ställplatsen är 195 kronor per dygn och då ingår husbilsplats, tillgång till servicehuset med dusch och toaletter, påfyllning av vatten. Tömning av grå- och avloppsvatten ingår på Lugnets camping som ligger centralt på nationalarenan/skidstadion på Lugnet i Falun ca 3 km från ställplatsen.

Välkommen att kontakta oss!

lugnet@nordiccamping.se
+46 (0)23-654 00

info@nordiccamping.se

+46 (0)771-101 200