Nordic Camping & Resort

Se priser och boka

Från
Till

Om

Alla tiders Kalmar
Årets Sommarstad 2015 & 2016

Kalmar är en stad full av kontraster. Här möts dåtid och nutid, avkoppling och puls. På promenadavstånd kan du uppleva parker, hav, kullerstensgator, butiker, museer och kaféer.

Kalmar är en utav Sveriges äldsta städer. I Kalmar stads historia finns både Kalmarunionen, Gustav Vasa och Nils Dacke. Under medeltiden var staden ett gränsfäste mot Danmark, Sveriges nyckel, en betydande hamn, handelscentrum och en av rikets större städer. Flera strider om herraväldet över Sverige utkämpades i Kalmars närhet. Dess medeltida läge vid slottet var försvarsmässigt utsatt och efter Kalmarkrigen (1611-1613) började diskussionerna ta fart om att flytta staden. Vid detta laget hade stora delar av den medeltida staden förstörts. Staden flyttades sedan till Kvarnholmen år 1640, där centrala Kalmar med dess butiker och restauranger är beläget än idag.

Kvarnholmen, som är Kalmars stadskärna, befästes med en ringmur vilket är sällsynt förekommande i Sverige. Idag kan fortfarande vissa delar av den gamla ringmuren med stadsportar ses. Torgen på Kvarnholmen är Stortorget, Larmtorget, Koppartorget och Lilla torget. Vid Stortorget ligger Kalmar domkyrka, medan Larmtorget ses som den centrala delen av staden med krogar och restauranger och dess populära uteserveringar. På somrarna hålls även ”Musik på Larmtorget” på tisdags- och torsdagskvällar kl. 19:00. Här uppträder olika artister; sommaren 2017 kan ni bland annat se Uno Svenningsson, Shirley Clamp,Lill Lindfors, Cajsa-Stina Åkerström och Lars-Kristerz. Slå er ner på en av Larmtorgets uteservering och njut!

Kalmar är också fastlandets knytpunkt till populära och vackra Öland. Härifrån går Ölandsbron, ca 6 kilometer lång, och det finns även möjlighet att åka färja över Kalmarsund för att besöka ön.

Varmt välkomna att besöka vår fantastiska stad!