Nordic Camping & Resort

Se priser och boka

Från
Till

Storstenshöjden

Storstenshöjdens skidanläggning har ett stort och varierat utbud av åkning – både utför och på längden. Skidbacken har nio nedfarter i två olika väderstreck och längdspåret sträcker sig hela sju mil, varav 3 km är snökanonspår. Information och detaljer om skidspåren för längdskidåkning går att läsa om här

Hyr utrustning eller hela backen

Hos oss kan du hyra all skidutrustning du behöver för en dag i backen eller skidspåret. Det finns också möjlighet att hyra skidbacken för exempelvis företagsevent. Vill ni hyra hela backen inklusive personal och fri åkning kostar det 25 000 kr, vill ni endast hyra ena sidan av backen kostar det 15 000 kr för norra sidan och 17 500 kr för södra sidan. 

Fyll på med energi

Vill du köpa något att äta på plats eller föredrar du att ta med egen matsäck? Här får du göra precis det du känner för. Intill backen finns restaurang, café, matsäcksstuga och grillplats.

 

Skidområdet Ånnaboda har faktiskt några år på nacken och är ett av de äldre i Sverige. Redan 1956 anlades den första pisten med tillhörande lift. Detta i Falkabacken, alltså på annan backe i området. År 1973 anlades den första liften på Storstenshöjden, och under de kommande tre åren tillkom ytterligare två pister.

Sedan mitten av 1980-talet och fram till idag har området bytt ägare och delvis renoverats vad gäller värmestugor och restauranger. Byggnader har tillkommit och antalet serviceinrättningar utökats till att möta de krav som dagens besökare ställer.

Namnet har det lilla berget fått av den stora sten som ligger på det. Hur den har kommit dit har människor funderat på sedan många hundra år tillbaka. Den vanligaste skrönan säger att det var jätten på höjden som en dag blev så förgrymmad på kyrkklockornas klang, att han tog tag i stenblocket som låg där och försökte lyfta upp det för att kasta ned det på kyrkan. Det var för tungt och en åder brast, varpå blod rann ut ur jätten och bildade Falkasjön. Stenen ligger ännu kvar där uppe.

Läs mer på Storstenshöjdens hemsida här

Centralbokning

+46 (0) 771-101 200

Öppettider

Måndag – Torsdag: 09:00-18:00
Fredag: 09:00-20:00
Lördag: 11:00-19:00
Söndag: Stängt

Boka online och spara 95 kr