Nordic Camping & Resort

Se priser och boka

Från
Till

Nordic Camping Ekudden – sjönära med stor mysfaktor

Vid Vänerns strand i Mariestad bland vackra gamla, knotiga ekar med vida kronor och härlig sandstrand inpå knuten ligger Nordic Camping Ekudden. Campingen är omringad av ett naturreservat med biosfärled och pilgrimsled runt hörnet. Hit kommer gäster från hela världen för att uppleva den vackra naturen och härligt bad! Med sin mysiga atmosfär och aktiviteter för barn trivs barnfamiljer på campingen och stannar ofta en längre tid. Vänern lockar till lekfulla bad och intill anläggningen ligger Ekuddens populära utomhusbad med tempererad bassäng. Här bor ni på gångavstånd till charmiga gästhamnen för båtutflykter på Vänern och hamnrestaurangerna i sjöstaden Mariestad.

Centralbokning

+46 (0) 771-101 200

Öppettider

Mån – Fre: 09:00–20:00

Lör och Sön: 11:00 – 19:00

Boka online och spara 50 kr


Stugor

Campingstuga basic 2-3 bäddar
Campingstuga 4 bäddar
Campingstuga 4 bäddar (nr 26)
Campingstuga 6 bäddar
Självhushållsstuga 4 bäddar (28–32)
Självhushållsstuga 4 bäddar (33–38)

Camping

Nordic Camping Ekudden är miljömärkt enligt internationella märkningen Green Key. Det innebär att campingen uppfyller miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom 13 olika områden som exempelvis energibesparande belysning, reducerad vattenförbrukning, källsortering och miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter.

På Ekuddens camping kan ni välja på att bo i enklare campingstuga, självhushållsstuga eller på campingtomt i husvagn, husbil eller tält. De allra flesta boenden erbjuder en vacker vy över sjön Vänern och dess största ö Torsö. Och med anläggningens fyra servicehus är det aldrig långt till toaletter, duschar och skötrum. Vi vill även värna om våra fyrbenta vänner genom att ha en egen dusch för dem. För dig som vill uppleva de olika årstiderna finns möjlighet att bo på campingen året runt i självhushållsstugor men dock med begränsad service.

Ekudden är ett naturreservat, området är ungefär 22 hektar stort och omfattar framförallt ekhagar med grova solitära ekar. Det finns även tallskog, alkärr och strandäng. Detta gör att det finns ett rikt djurliv runt campingen. På Ekudden bor ni bekvämt med gångavstånd genom naturreservatet till inre hamn i Mariestad med dess utbud.

Områdeskarta

( Klicka för att förstora )

Ekudden areamap

Att göra

I anslutning till anläggningen hittar ni en fin badstrand, utomhusbad med tempererade bassänger, minigolfbana och speciellt för barnen finns lekplats och en populär barnklubb.

Med närheten till E20 och den pittoreska sjöstaden Mariestad väntar också ett stort utbud av kulturupplevelser och spännande utflykter. Ät god lunch på stan, shoppa i både unika småbutiker och hos stora kända kedjor, åk båt längs Göta kanal eller ta en cykeltur på skärgårdsön Brommö en solig dag. Spelar ni golf har ni även Mariestad GK – en av Skaraborgs finaste golfbanor – endast 3 kilometer bort. Valmöjligheterna är minst sagt många!Naturbad
Poolområde
Bosse Bo Kids Club
Kokobellos Cirkusskola för barn
Golf
Shopping
Cykelturer
Café
Upplev magi på Nordic Camping

Senaste från Facebook!

Häng med vad som händer på Nordic Camping Ekudden! Här kan du och campingkompisarna läsa om senaste nytt, vilka erbjudanden som finns och event som sker hos oss just nu. Vi uppdaterar våran Facebook sida kontinuerligt och inläggen syns här.

2 dagar sedan

Nordic Camping Ekudden

Sommaren är slut men gör ett klipp inför nästa år. Parasoll hållare rostfria. Kraftig konstruktion som skruvad i marken 560 mm och diameter 24-65 mm. Pris 50kr. ... Läs merMindre

Sommaren är slut men gör ett klipp inför nästa år. Parasoll hållare rostfria. Kraftig konstruktion som skruvad i marken 560 mm och diameter 24-65 mm. Pris 50kr.

2 dagar sedan

Nordic Camping Ekudden

Utförsäljning ! Korvbröd 5 kr påsen. Ost& skinkpaj 6 bitar 50 kr, lasagne 10kr / st. Kom ner till campingen och fynda. ... Läs merMindre

Utförsäljning ! Korvbröd 5 kr påsen. Ost& skinkpaj 6 bitar 50 kr, lasagne 10kr / st. Kom ner till campingen och fynda.

 

Kommentera på Facebook

Henrik Ternbom lunch räddad 😉😊

Jan Andersson

1 vecka sedan

Nordic Camping Ekudden

Vi söker en förening vi kan sponsra med godis. Är ni en förening med gott syfte och en tydlig värdegrund hör av er på tel 0501-10621. Dela gärna. ... Läs merMindre

Vi söker en förening vi kan sponsra med godis. Är ni en förening med gott syfte och en tydlig värdegrund hör av er på tel 0501-10621. Dela gärna.

 

Kommentera på Facebook

Robert Törnblom du borde ju ha några på lager och rekommendera

Johan Gotthardsson Bois kanske ?

Camilla Frisör Gibson 😁

BK Qvinns bowling, skulle sitta perfekt med ett godislotteri för oss!✊✊✊

Bowling team Mariestad, skulle behöva lite sockerkick på matcherna ibland! 🙂

Ola Axelsson

Vore nåt för korpens tomtesmyg

Eva Klasson

Bästa ungdomsförening Bois är självklart val.

Mariestad BoIS Hockey 👍🏻👍🏻

Maif tunglyfting

Christian Kvist Stig Christer Dalvik

Maif badminton 👍

+ Se fler kommentarer

Ladda fler inlägg