Nordic Camping & Resort

Se priser och boka

Från
Till

Nordic Camping Ekudden – sjönära med stor mysfaktor året runt

Vid Vänerns strand i Mariestad bland vackra gamla, knotiga ekar med vida kronor och härlig sandstrand inpå knuten ligger Nordic Camping Ekudden. Campingen är omringad av ett naturreservat med biosfärled och pilgrimsled runt hörnet. Hit kommer gäster från hela världen för att uppleva den vackra naturen och härligt bad! Med sin mysiga atmosfär och aktiviteter för barn trivs barnfamiljer på campingen och stannar ofta en längre tid. Vänern lockar till lekfulla bad och intill anläggningen ligger Ekuddens populära utomhusbad med tempererad bassäng. Här bor ni på gångavstånd till charmiga gästhamnen för båtutflykter på Vänern och hamnrestaurangerna i sjöstaden Mariestad. En camping ni kan uppleva året runt med de olika årstiderna.

Centralbokning

+46 (0) 771-101 200

Öppettider

Mån – Sön: 09:00 – 20:00

Boka online och spara 50 kr

Stugor

Campingstuga basic 2-3 bäddar
Campingstuga 4 bäddar
Campingstuga 4 bäddar (nr 26)
Campingstuga 6 bäddar
Självhushållsstuga 4 bäddar (28–32)
Självhushållsstuga 4 bäddar (33–38)

Camping

Nordic Camping Ekudden är miljömärkt enligt internationella märkningen Green Key. Det innebär att campingen uppfyller miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom 13 olika områden som exempelvis energibesparande belysning, reducerad vattenförbrukning, källsortering och miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter.

På Ekuddens camping kan ni välja på att bo i enklare campingstuga, självhushållsstuga eller på campingtomt i husvagn, husbil eller tält. De allra flesta boenden erbjuder en vacker vy över sjön Vänern och dess största ö Torsö. Och med anläggningens fyra servicehus är det aldrig långt till toaletter, duschar och skötrum. Vi vill även värna om våra fyrbenta vänner genom att ha en egen dusch för dem. För dig som vill uppleva de olika årstiderna finns möjlighet att bo på campingen året runt i självhushållsstugor men dock med begränsad service.

Ekudden är ett naturreservat, området är ungefär 22 hektar stort och omfattar framförallt ekhagar med grova solitära ekar. Det finns även tallskog, alkärr och strandäng. Detta gör att det finns ett rikt djurliv runt campingen. På Ekudden bor ni bekvämt med gångavstånd genom naturreservatet till inre hamn i Mariestad med dess utbud.

Vi erbjuder säsongsplatser för husbil och husvagn. Du hittar information om platserna, perioder och priser under Om Camping Ekudden/Säsongsplatser.

Områdeskarta

( Klicka för att förstora )

Ekudden areamap

Att göra

I anslutning till anläggningen hittar ni en fin badstrand, utomhusbad med tempererade bassänger, minigolfbana och speciellt för barnen finns lekplats och en populär barnklubb.

Med närheten till E20 och den pittoreska sjöstaden Mariestad väntar också ett stort utbud av kulturupplevelser och spännande utflykter. Ät god lunch på stan, shoppa i både unika småbutiker och hos stora kända kedjor, åk båt längs Göta kanal eller ta en cykeltur på skärgårdsön Brommö en solig dag. Spelar ni golf har ni även Mariestad GK – en av Skaraborgs finaste golfbanor – endast 3 kilometer bort. Valmöjligheterna är minst sagt många!Naturbad
Poolområde
Bosse Bo Kids Club
Kokobellos Cirkusskola för barn
Golf
Herr Spargels Väska
Sjung med känsla!
Shopping
Cykelturer
Café
Upplev magi på Nordic Camping
clowner
Dyff & Dyffelina

Senaste från Facebook!

Häng med vad som händer på Nordic Camping Ekudden! Här kan du och campingkompisarna läsa om senaste nytt, vilka erbjudanden som finns och event som sker hos oss just nu. Vi uppdaterar våran Facebook sida kontinuerligt och inläggen syns här.

23 timmar sedan

Nordic Camping Ekudden

Vi värnar om vår miljö och vackra camping. Hoppas du vill vara med och göra det också. ... Läs merMindre

Vi värnar om vår miljö och vackra camping. Hoppas du vill vara med och göra det också.

 

Kommentera på Facebook

Lettere å hjelpe om dere tømmer søppeldunkene!

2 dagar sedan

Nordic Camping Ekudden

Missa inte Dagens Deal på Nordic Camping Ekudden lördag 21/7, 5 frallor för 20:-, gäller för incheckade gäster som är medlem i vår gästklubb, är du inte medlem, så hjälper vi dig i receptionen. Campers Club, gratis gästklubb som ger dig billigare boende och många förmåner. ... Läs merMindre

Missa inte Dagens Deal på Nordic Camping Ekudden lördag 21/7, 5 frallor för 20:-, gäller för incheckade gäster som är medlem i vår gästklubb, är du inte medlem, så hjälper vi dig i receptionen. Campers Club, gratis gästklubb som ger dig billigare boende och många förmåner.

4 dagar sedan

Nordic Camping Ekudden

Den 21.7 har vi Kläppen på besök på Ekudden.Efter en fin vecka på Öland och i Västervik har vi nu rullat vidare med Fikaturnén 2018 till Ekön Kustcamp. Ni träffar oss där på onsdag. Hoppas vi ses.. /Ellinor & Tony

18/7 Ekön Kustcamp
19/7 Vadstena Camping
20/7 Harge Bad & Camping
21/7 Nordic Camping Ekudden
22/7 Krono Camping Lidköping

Cafégo Pågen Pågen Gifflar McVitie's Sverige
... Läs merMindre

Den 21.7 har vi Kläppen på besök på Ekudden.
Ladda fler inlägg