Nordic Camping Ekudden – sjönära med stor mysfaktor

Vid Vänerns strand i Mariestad bland vackra gamla, knotiga ekar med vida kronor och härlig sandstrand inpå knuten ligger Nordic Camping Ekudden. Campingen är omringad av ett naturreservat med biosfärled och pilgrimsled runt hörnet. Hit kommer gäster från hela världen för att uppleva den vackra naturen och härligt bad! Med sin mysiga atmosfär och aktiviteter för barn trivs barnfamiljer på campingen och stannar ofta en längre tid. Vänern lockar till lekfulla bad och intill anläggningen ligger Ekuddens populära utomhusbad med tempererad bassäng. Här bor ni på gångavstånd till charmiga gästhamnen för båtutflykter på Vänern och hamnrestaurangerna i sjöstaden Mariestad.

Stugor Camping Att göra

Centralbokning

+46 (0) 771-101 200

Öppettider

Måndag – Fredag: 09:00-20:00
Lördagar och Söndag: 09:00-20:00

Boka online och spara 95 kr


Ramp tillgänglig för gratis sjösättning av din båt

Upptäck trollingfiske på Ekudden

Läs mer


Stugor

Campingstuga basic 2-3 bäddar
Campingstuga 4 bäddar
Campingstuga 4 bäddar (nr 26)
Campingstuga 6 bäddar
Självhushållsstuga 4 bäddar (28-38)

Camping

Nordic Camping Ekudden är miljömärkt enligt internationella märkningen Green Key. Det innebär att campingen uppfyller miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom 13 olika områden som exempelvis energibesparande belysning, reducerad vattenförbrukning, källsortering och miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter.

På Ekuddens camping kan ni välja på att bo i enklare campingstuga, självhushållsstuga eller på campingtomt i husvagn, husbil eller tält. De allra flesta boenden erbjuder en vacker vy över sjön Vänern och dess största ö Torsö. Och med anläggningens fyra servicehus är det aldrig långt till toaletter, duschar och skötrum. Vi vill även värna om våra fyrbenta vänner genom att ha en egen dusch för dem.

Ekudden är ett naturreservat, området är ungefär 22 hektar stort och omfattar framförallt ekhagar med grova solitära ekar. Det finns även tallskog, alkärr och strandäng. Detta gör att det finns ett rikt djurliv runt campingen. På Ekudden bor ni bekvämt med gångavstånd genom naturreservatet till inre hamn i Mariestad med dess utbud.

Områdeskarta

( Klicka för att förstora )


Att göra

I anslutning till anläggningen hittar ni en fin badstrand, utomhusbad med tempererade bassänger, minigolfbana och speciellt för barnen finns lekplats och en populär barnklubb.

Med närheten till E20 och den pittoreska sjöstaden Mariestad väntar också ett stort utbud av kulturupplevelser och spännande utflykter. Ät god lunch på stan, shoppa i både unika småbutiker och hos stora kända kedjor, åk båt längs Göta kanal eller ta en cykeltur på skärgårdsön Brommö en solig dag. Spelar ni golf har ni även Mariestad GK – en av Skaraborgs finaste golfbanor – endast 3 kilometer bort. Valmöjligheterna är minst sagt många!Naturbad
Poolområde
Bosse Bo Kids Club
Golf
Yoga med Cornelias Balance
Shopping
Cykelturer
Café

Senaste från Facebook!

Häng med vad som händer på Nordic Camping Ekudden! Här kan du och campingkompisarna läsa om senaste nytt, vilka erbjudanden som finns och event som sker hos oss just nu. Vi uppdaterar våran Facebook sida kontinuerligt och inläggen syns här.

2 dagar sedan

Nordic Camping Ekudden

Nu säljer vi ut nästan allt ät och drickbart. upp till 50% av ordinariepris. Gäller allt utom kaffe ... Läs merMindre

Nu säljer vi ut nästan allt ät och drickbart. upp till 50% av ordinariepris. Gäller allt utom kaffe

5 dagar sedan

Nordic Camping Ekudden

TÄVLING PÅGÅR! Delta nu för chansen att vinna en weekend vistelse (fre-sön) på valfri anläggning hos oss på Nordic Camping. Vi har 26 campingdestinationer, från Östersund i norr till Helsingborg i söder.
Totalt kommer fyra vinnare att utses, som vinner en varsin weekend vistelse hos oss under 2019. Delta nu under tävlingsposten på Nordic Camping & Resorts Facebook-sida, och alltså inte under denna post. Stort lycka till!TÄVLINGSDAGS! Delta nu för chansen att vinna en weekend vistelse (fre-sön) på valfri anläggning hos oss på Nordic Camping. Vi har 26 campingdestinationer, från Östersund i norr till Helsingborg i söder.
Totalt kommer fyra vinnare att utses, som vinner en varsin weekend vistelse hos oss under 2019.

Tävlingsregler:
1.Gilla vår sida företagssida Nordic Camping & Resort (dvs. denna sida).
2. Gilla denna post.
3. Kommentera på denna post vilken av våra 26 campingdestinationer du helst skulle vilja besöka och kommentera en person du skulle vilja campa med.

Tävlingen avslutas tisdagen den 20 augusti 2019 klockan 12.00 och vinnarna utses av en jury på Nordic Camping. Vinnaren kommer att kontaktas via Facebook.
Observera att denna tävling inte på något sätt är sponsrad, stödd, administrerad av eller knuten till Facebook.

Lycka till!
... Läs merMindre

TÄVLING PÅGÅR! Delta nu för chansen att vinna en weekend vistelse (fre-sön) på valfri anläggning hos oss på Nordic Camping. Vi har 26 campingdestinationer, från Östersund i norr till Helsingborg i söder. 
Totalt kommer fyra vinnare att utses, som vinner en varsin weekend vistelse hos oss under 2019.  Delta nu under tävlingsposten på Nordic Camping & Resorts Facebook-sida, och alltså inte under denna post. Stort lycka till!

 

Kommentera på Facebook

Selv om vi har LANGT til jeres Camp. Er du uden tivl den bedste om smukkeste plads 🙏🙏 i nogen siden har besøgt Vi Bode på plads 324 i 2018 Og plads 325 i 2019 Og vi havde de bedste ferier

Efter hela sommaren på Ekudden vore det kul att åka till.Björkäng i Varberg förstås med maken för han måste ju köra vagnen👍

Jag skulle vilja besöka Råå camping med min make!

Ekudden är ju helt fantastisk, älskar Mariestad, så jag väljer det. Mina hundar är sällskapet jag vill ta med i första hand, hittar jag den en kompis som vill och kan följa med Core det en fin bonus!! ☺️

Nordic camping ekudden!!! Med Alen Olsson & Josefine Ohlsson O våra små 💙💗💙💙

+ Se fler kommentarer

2 veckor sedan

Nordic Camping Ekudden

Utflyktstips!
Hoppa upp på cykeln och trampa iväg norrut, via Snapen. Efter ca 8,5 km kommer du fram till Hasslerör och Café Ljuva Drömmar. Här kan alla kakälskare njuta av en kakbuffé med massa olika sorters kakor. Perfekt att fylla på med energi inför cykelturen tillbaka till Mariestad. Caféet har varierade öppettider under året så kolla gärna så att det är öppet innan du cyklar iväg.

Café Ljuva Drömmar: bit.ly/2KoUSCN

Cykelkarta till Hasslerör: bit.ly/2M1iKzu
... Läs merMindre

Ladda fler inlägg